Dit soba noodles recept lijkt een beetje op vegan yaki soba, maar dan zonder de gebakken soba. Bij het bakken vallen deze Japanse boekweitnoedels vaak uit elkaar, dus dat laten we achterwege. Zorg in dit soba recept dat je de aubergine eerst leker zacht laat worden, en kook de soba apart. Overigens is de saus bij dit vegan soba recept onoverwinnelijk, dus zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt. Het geheim van deze Japanse saus? Alle smaken komen erin terug. Soba bevat relatief veel eiwit, en tahin ook. De aubergine heeft wel wat weg van vlees. Mocht je er nog meer een eiwitrijke maaltijd van willen maken, voeg dan seitan toe aan deze lekkere sobanoedels!
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Snipper de rode uien. Snijd de aubergine in blokjes. Pers de knoflook en meng met de ingrediënten voor de saus.
Marineer de aubergine met 3/4 van de saus. Laat een uurtje staan.
Bereid de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de ui in kokosolie in een koekenpan. Voeg het auberginemengsel toe en bak in ca. 10 minuten zacht.
Snijd de pikante rode pepers en koriander fijn. Voeg dit op het laatst toe aan de aubergine. Bak nog een minuutje.
Meng de rest van de saus met de sobanoedels. Dien op met de aubergine en extra koriander if you like.