Weet je wat het toveringrediënt van deze glutenvrije ontbijtkoek is? Appelpuree! Je gebruikt appelpuree als zoetmaker, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor meer luchtigheid in een vegan ontbijtkoek variant. Niet gek dat appelpuree in vegan baksels soms ook gebruikt wordt als vervanger van ei. Dit is een homemade ontbijtkoek die je zonder zorgen met je kinderen kunt meegeven of als ontbijt kunt eten. Zie het als een veredeld havermoutje!
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160°C.
Hak de cashewnoten grof en zet apart.
Meng de rest van de ingrediënten in een kom, tot een stevig deeg ontstaat.
Doe in een cakeblik of overschaal en strooi de cashewnoten erover. Bak in ca. 50 minuten goudbruin in de oven.