Vegan spaghetti bolognese, en dan ook nog eens keto-friendly en lower-calorie. Hoe dat kan? Konjac noodles! Dit is koolhydraatarme pasta zonder vet of gluten. Het smaakt wel anders dan traditionele spaghetti en het ziet er doorzichtig uit. Maar de bite is lekker en het idee dat je pasta eet is er absoluut. Dus jij voor een koolhydraatarme spaghetti bolognese, vegan spaghetti bolognese of zelfs het snelste recept voor spaghetti bolognese? Dit recept heeft het allemaal. Ideaal!
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Snijd de rode ui fijn. Fruit 2-3 minuten in een met olie besprenkelde koekenpan.
Snijd de snoeptomaatjes doormidden en voeg na 1 minuut toe aan de rode ui.
Voeg de vegan bolognesesaus toe en verwarm op middelhoog vuur.
Laat de konjacspaghetti uitlekken. Voeg toe aan de tomatensaus en verwarm ca. 2 minuten.
Voeg op het laatste moment de spinazie toe en roer door tot de spinazie net geslonken is.